Купон: Третият випуск ЮЗУ акушерки се дипломира

17 млади дами затвориха официално студентските си книжки по акушерство в ЮЗУ с емоционална абсолвентска вечер, много подаръци, сълзи от умиление и обещания да запазят приятелството си. По време на пандемията те бяха първите ЮЗУ студенти доброволци в благоевградската болница, а обучението им бе по програмата на „бащата“ на ин витрото в България проф. Щерев. Макар че вече е на преклонна възраст, той лично водил част от лекциите им в първата година на следването и дошъл специално да ги изпита заедно с комисията на държавния им изпит по АГ. Болшинството момичета се възползвали от възможността да се явят на предварителната изпитна сесия за дипломиране през лятото, а след редовната през септември курсът в пълен състав се поздравили за успешно положени 8 държавни изпита, при това с изключително високи резултати заради здравото учене на теория и практика през изминалите 4 години. Курсовата им ръководителка и преподавател по базови дисциплини Ати Дервишева за пореден път успяла да ги разчувства почти до сълзи. Преди няколко седмици тя причакала студентките си в коридора, пред вратата на залата, в която имали държавен изпит, и ги изненадала с цвете за всяка от тях. На абсолвенския им бал пък им поднесла персонални подаръци и оригинална торта във формата на акушерска престилка със захарни бебчета върху нея.

На катедра „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ в ЮЗУ 17-те абсолвентки подарили портрета на първата българска дипломирана акушерка Христина Хранова, а на курсовата си – личен подарък и послание да мисли за тях с любов и усмивка.

В най- необичайната роля на бала си се оказала Анели Никова, за която дипломата по акушерство е третата в актива й  след бакалавърската степен по поп и джаз пеене от Консерваторията и магистратура по тонрежисура в Амстердам. В деня преди купона й се обадили с молба да смени певец, като поеме ангажимента му за участие, а мястото и на двете събития се оказало едно и също.

„Не бях пяла пред колежките си през всичките 4 г. на следване и за първи път от години ми бе притеснено, като при първо излизане пред публика“, призна Анели Никова. Разбираемо, най-много музикални поздрави през празничната нощ събрали акушерките абсолвентки, начело с отговорничката на курса Вероника Халилова, която през годините на следването проявила и развила освен всичко друго и таланта си на организатор.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Андон Тодоров: Гарантирам ви, след 2 г. ще живеем в един по-богат Благоевград и никога няма да Ви предам

vesito

ГЕРБ-Благоевград подреди листата за депутати

vesito

Цеков за разследването на тунел Железница: Правят впечатление няколко необичайни плащания

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.