Кресна започва строеж на фотоволтаична централа

Община Кресна осигури финансиране за изграждане на фотоволтаична централа, която ще е с мощност 3МW. Тя ще се намира в местността Ормана до бившето военно поделение, край изхода за град Сандански.

Площта на имота, предвиден за тази цел, е малко над 40 декара. Това се случва след решение на местния парламент отпреди 2 години. През това време се промени предназначението на терените, които бяха земеделски земи. Сега всичко е на финалната права. Съвсем скоро ще започне същинското строителство. „Вече мина обществената поръчка, има избран изпълнител, няма обжалване на процедурата. Това означава, че до най-късно до 15дни ще започне същинското строителство на обекта. Целта ни е да печелим от продажбата на ток, тъй като средствата в капиталовата ни програма не достигат“, каза кметът на община Кресна Николай Георгиев. Точно какви ще са приходите от тази дейност за Общината? Това ще зависи от цената на електроенергията. Средствата от продадения ток пък ще се инвестират за по-добра инфраструктура в населените места и за социални дейности.

Свързани новини

Турнир по волейбол “Скаптопара къп” ще се проведе в Благоевград

vesito

Строят нова болница в Благоевград

vesito

Ивона и Ивана Малчови от Банско бяха избрани за лауреати във фолклорната класация “Надпяване” на програма Христо Ботев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.