Благоевградски фармацевти излизат на протест

За проблеми в търговията на дребно с лекарствени продукти, алармират фармацевти. Те посочват, че заради софтуерен проблем НЗОК спира плащането към аптеките по определени рецепти, което ги води към финансов нокаут.

Поне така сочат в декларацията си самите фармацевти. И предупреждават, че ако проблемът не се реши, има опасност част от тях да прекратят своите договори с НЗОК и населени места да останат без обслужване по Здравната каса. От 1 април аптеките са длъжни да верифицират лекарствата, които постъпват. Касата засича това. Само че НЗОК получава информация от Българската организация за верификация на лекарствата, че има грешки. Такъв е примерът с фармацевта Димитрий Тюлеков от Благоевград. „Връщайки информацията от Организацията за верификация на лекарствените средства, излиза, че за 1 минута съм верифицирал 1 флакон 44 пъти. При нас в програмата показва нормална верификация”, обясни пред Нова телевизия Димитрий Тюлеков. „Информирахме всички институции. Аптеките отказват повече да работят безплатно. Получава се така, че НЗОК казва: „Вие нямате право на надценка”, а НАП казва: „Вие дължите ДДС”, заяви д-р Константин Качулев.

Свързани новини

Пожар изпепели БМВ в Петрич

vesito

От утре започва третиране на тревните площи на територията на община Кресна

vesito

Община Струмяни набират заявления за предоставяне на дърва за огрев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.