Коледно предизвикателство на тема „Доброто винаги побеждава“ отправиха от община Кресна към децата

Мили малки приятели,
Наближава Коледа – най-светлият християнски празник, а с него долита и коледният дух, разпалващ щедро добротата и състрадание в душите ни. По Рождество всички искат да бъдат щастливи, а най-щастливи са онези от нас, които са успели да дарят щастие другиму. Докато разсъждавахме върху това, у нас се роди следната интересна идея за предизвикателство:
Предизвикваме Ви да ни разкажете за доброто, което сте направили през годината!
– Може да е съвсем мъничко добро, например, да сте прегърнали приятел в нужда или да сте преместили крак, за да не настъпите някое дребно животинче или насекомо;
– Може да сте нахранили бездомно животно или да сте се погрижили за неговото оцеляване;
– Може да сте защитили някой ваш познат от агресията на други деца;
– Може да сте помогнали на съсед или близък в нужда;
– Може … Ех, доброто има толкова много лица, как да ги изброим всичките!
Ако сте на възраст от 5 до 15 години, разкажете ни сами или с помощта на вашите близки за доброто, което сте сторили, а ние ще публикуваме вашите истории и ще ги направим достояние на всички хора в община Кресна (Пишете ни на лично съобщение). Ако предпочитате, разкажете ни вашата история пред камера и ни я изпратите като видео файл.
Доброто, малки приятели, трябва да бъде насърчавано и винаги да получава щедри аплодисменти и признание, за да има сили да продължава своя път напред. Ако вашите родители разрешат, изпратете ни и ваша снимка, за да онагледим тези чудни истории…
И така… Нека доброто завладее цялата община по Коледа! Да стане главна тема за разговор и всички да споделяме с признание удовлетворението, което сте изпитали, когато сте направили добро.
По Коледа ще помолим ангелите на доброто в Кресна (нали знаете, че има такива хора между нас) да изберат най-вълнуващите, най-затрогващите и най-прекрасните сред вашите истории, за да ги наградим. С какво ли? О, бъдете сигурни, че ще останете доволни от наградите.
Нашето предизвикателство започва от днес и ще продължи чак до вечерта преди Рождеството на нашия Спасител.
Дерзайте, млаки приятели, желаем успех на всички, които ще се включат в нашето предизвикателство.

 

Свързани новини

Регионална информационна среща, посветена на климатичното образование в училищата

vesito

След поправките в НК: Как да реагирате на пътя при тест за алкохол или наркотици

vesito

Кандидатът за кмет на Благоевград Румен Томов с позиция за ползването на водата

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.