Кметът Първан Дангов за ВиК: Аз съм защитил интересите на община Дупница

Общите инвестиции само за тази година са 30 млн. лв.
С 6 млн. и 400 хил. лв. подменят цялостно водопроводната мрежа в Самораново.
„За мен не е нормално една политическа сили да реализира една подписка на площада, която е свързана с популистки теми, а именно ВиК – Дупница да бъде оздравена. Няма как някой да иска от мен да подкрепя решение да бъде оздравено едно дружество, което образно казано е като „тежко болен/ терминален човек“. В случая „лечението“ на ВиК е радикално. Няма как да бъде избран ликвидатор на дружеството, тъй като има един дълъг списък от кредитори. Най-голям кредитор се явява държавата“. Това обяви на пресконференция кметът на Дупница г – н Първан Дангов, по повод решението на АВиК „Кюстендилска вода“ да започне да оперира на територията на Дупница.
Кметът на Дупница припомни, че ВиК – Дупница дължи близо 700 хил. лв. на „Електрохолд“.
„Припомням, че след като получих писмото с дългове към „Електрохолд“ през месец ноември м.г., аз отидох лично на среща с ръководството в София, за да ги моля и настоявам да не спират тока. Ако тогава бяха изключили тока, нямаше да има вода в цялата община. Тогава кой щеше да бъде виновен – Костадин Костадинов или тези с масичката на площада?“, попита г – н Дангов, който отново подчерта, че до тук се е стигнало заради „див популизъм“.
„Аз съм гласувал „за“ ефективното влизане на „Кюстендилска вода“ с ясното съзнание, че във времевия хоризонт на този мандат ще бъде реализирана инвестиция във ВиК сектора от 30 до 50 млн. лв. Някои казват, че Дупница не била защитила нищо, само че това не е така. Условието беше да имаме влезли в сила разрешителни за строеж, но имахме само две от предишното ръководство – ремонт и реконструкция на стадион „Бончук“ и водопровода в Джерман. Няма нито един проект с разрешително във ВиК сектора. Сега в Бюджета има 1 млн. лв. за проектиране, като първите проекти вече са факт“, коментира още г – н Дангов. Той обяви, че е стартирала процедурата за проектиране на водопроводната мрежа в Самораново, предстои Общината да приеме проекта, да бъде издадено разрешително за строеж, като само за Самораново стойността е 6 млн. и 400 хил. лв. – средства за цялостна подмяна на водопроводната мрежа, което ще бъде заложено в програмата на „Кюстендилска вода“. Довеждащият водопровод за затворническото общежитие в Самораново е друг проект, който е на стойност 300 хил. лв., ремонтът и реконструкцията на улица „Лотовица “, със оразмеряване на канала е третият проект, чиято стойност е близо 600 хил. лв.
Общите инвестиции само за тази година са 30 млн. лв.
„Предполагам, че след тези мои думи ще ми бъде поискана оставката от ОбС-Дупница, затова, че не съм гласувал против „Кюстендилска вода“ да оперира на територията на Дупница. Аз съм защитил интересите на общината, защото съм „за“ политиката на държавата и европейските инвестиции във ВиК – сектора. Правилата на Европа са такива – окрупняване на ВиК дружествата, Асоциации – тоест всички заедно да разрешаваме проблемите на нашите съграждани“, заяви г – н Дангов.

Свързани новини

Храмов празник и 121 години от възстановяването си чества манастирът в Баничан

vesito

Спират водоподаването на улица в с. Мосомище, община Гоце Делчев

vesito

Започна изпълнението на втори етап от проекта за античен град Хераклея Синтика край Петрич

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.