Кметът на Разлог Красимир Герчев: Да бъде мир и радост, обединение и справедливост. Честит 9 май!

9 май – ден на Европа и ден на победата,
полагаме венци пред загиналите във войните.
На 9 май 1945 г. светът празнува победата на Съюзниците над Нацистка Германия. 6 години се водят военни действия на три континента, участват 61 държави и пряко е засегнато 80 процента от населението на Земята. Най-важната битка в този световен конфликт е битката срещу хитлерофашизма, наречен ,,кафявата чума” на ХХ век с идеология на омраза и расизъм.
На 9 май 1945 година милиони хора си върнаха свободата, изстрадана и осветена с кръвта на загиналите. Днес, пред мемориалния паметник в Разлог, отдаваме почит и полагаме цветя към загиналите и участниците от община Разлог във Втората световна война, проливали кръвта си край Струмица, Ниш, Страцин и Куманово; край Печ, Драва Полконя, Драва Чехи и Драва Соболч…
Поклон. И няма нищо по-естествено 9 май да се превърне в Ден на Европа, посветен на мира и единството на народите. Ден, който насърчава мира и благоденствието на неговите граждани, осигуряване на свобода, сигурност и правосъдие.
Да бъде мир и радост,
обединение и справедливост.
Честит 9 май!
Красимир Герчев,
Кмет на община Разлог

Свързани новини

Добрият пример! Спортни клубове и Община Благоевград стартират кампания за почистване на парк „Ловен дом“.

vesito

Поредно латино предизвикателство приеха жители и гости на Благоевград

vesito

В Благоевград се развива цветарски бизнес, по-малко за сватби, повече за погребения…

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.