Кметът на Радомир Кирил Стоев връчи благодарствени плакети на читалищата в община Радомир

На тържествено събитие кметът Кирил Стоев благодари на читалищните деятели за това, че са истински пазители на богатото ни културно наследство. Те бяха наградени с плакети на името на всяко читалище от община Радомир, а срещата се превърна в истински празник, в който цялата читалищна общност от радомирско изрази обичта и признателността си към един от най-възрастните самодейци Олга Шаренкова за всичките й 54 години отдаденост към читалищната самодейност.
На събитието присъстваха още заместник-кметът Станислава Генадиева, секретарят на Община Земен Стоян Стефанов, етнологът Цветана Манова, фолклористът и хореограф Милчо Георгиев, Зорница Вангелова, представител на РЕКИЦ – Перник, общественици и културни дейци.
„Бих искал да изкажа своята благодарност към всички вас, не само като кмет, но и като човек, който знае какво е да участваш и да даваш от времето и енергията си, за да бъдеш самодеец“, каза кметът Стоев. Той заяви, че всички групи и състави заслужават адмирации за това, което правят и имат пълно основание да бъдат горди като пазители на богатството на фолклора, традицията и корените ни.
Искрени думи на обич и признателност прозвучаха от сцената в чест на баба Олга от с. Владимир. Специални музикални поздрави отправиха от женската певческа група към Народно читалище „Напредък-1895г.”, малките самодейци към Народно читалище „Христо Ботев-1928г.“ село Копаница и младите певици от Народно читалище „Христо Ботев-1928г.“, квартал Върба.
Може да бъде изображение с 2 души и цигулка
Може да бъде изображение с 2 души
Може да бъде изображение с 7 души, маса и цигулка
Може да бъде изображение с 5 души и танцуващи хора

Свързани новини

Благоевград бе домакин на боксов турнир-„Смело сърце“

vesito

Празник на малките „абитуриенти“ от ДГ „Патиланци“

vesito

Изложба на Пленера по живопис в Сандански

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.