В петък става ясно дали Благоевград ще има нов омбудсман

На редовна сесия на местните парламентаристи този петък ще стане ясно дали Благоевград ще има нов омбудсман. Точката е заложена за гласуване в предварителния дневен ред на Общински съвет – Благоевград за заседанието на местния парламент, което ще се проведе от 09.30 часа в зала „22-ри Септември“. Изборът на нов обществен посредник за Община Благоевград е заложен като първа точка. Припомняме, че гласуването е тайно, като за поста ще се борят три дами. Това са Даниела Ицкова Ангелова, Злата Бориславова Ризова и Атанаска Янкова Ковачева. За избран ще се счита онзи кандидат, който успее да събере, при тайно гласуване, 28 гласа в своя подкрепа.

Местните парламентаристи ще разгледат и друго важно предложение, направено от кмета на Община Благоевград Методи Байкушев, относно присъждане на звание „Почетен гражданин“ на Благоевград на Васил Иванов Новоселски. В мотивите за направеното предложение се посочва, че Васил Новоселски има големи заслуги в развитието на икономиката, бизнеса, спортния и културния живот на Благоевград. Отличава се с висока активност и професионална отдаденост. Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Новоселски за почетен гражданин е с председател д-р з.ч.д Николай Дойнов.

На предстоящото заседание на Общински съвет – Благоевград ще бъде гласувана и нова наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини, подготвителни групи в общинските училища и дневни детски ясли на територията на община Благоевград. Също така ще бъде разгледано предложението на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев за преструктуриране на общински културни институции в културни институти със самостоятелен бюджет. В предварителния дневен ред на предстоящото редовно заседание на Общински съвет – Благоевград са включени общо 60 точки.

Свързани новини

Спират водата на улица в село Дъбница, община Гърмен

vesito

Председателят на ОбС-Благоевград Андон Тодоров свиква извънредно заседание утре

vesito

Дигиталната маркетинг агенция BeCreative вече е факт!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.