Кметът на Кюстендил беше домакин на първото заседание на Обществения съвет за местно икономическо развитие

Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов беше домакин на първото заседание на Обществения съвет за местно икономическо развитие на Община Кюстендил. Той е създаден съгласно подписано Партньорско споразумение между Община Кюстендил и Кюстендилска търговско-промишлена палата.
На заседанието присъстваха председателят на Общински съвет Димитър Велинов, заместник- кметовете Николай Дочев и Кристиян Иванчов, областният управител инж. Александър Пандурски, зам.- областният управител Мария Зарева, представители на Кюстендилска търговско промишлена палата, Сдружение по туризъм, ТД „Осогово“, Регионална занаятчийска камара, Строителна камара, Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара и представител на Гражданска квота.
Кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов приветства присъстващите и благодари за инициативата на Кюстендилската Търговско промишлена палата, която стои в основата за създаването на Обществения съвет.
Общественият съвет за местно икономическо развитие е консултативен орган, който има за цел да подпомага местната власт и местното самоуправление при формиране на позиции, предприемане на инициативи за развитие и провеждане на общинската политика по икономически въпроси в Община Кюстендил. Съветът обединява усилията на администрацията, бизнеса и местната общност за ефективно управление на местното икономическо развитие. Той ще служи като постоянна форма на диалог между местната власт, бизнеса и местната общност.
Съветът създава възможност за активно участие на местната общност и бизнеса при планиране и реализация на дейности за постигане на устойчив икономически растеж, чрез повишаване информираността за участие в местното самоуправление и осигуряване на възможности за реализация на партньорства;
„Благодаря Ви , че приехте поканата ни. Съветът е помощен консултативен орган, той обсъжда и дава предложения, препоръки и становища за развитието на Община Кюстендил. На заседанията ще бъдат канени и експерти от различни области, за да може да се създаде работеща програма“, заяви председателят на Промишлената палата в Кюстендил Ваньо Костадинов.
„Сега е моментът да обединим усилията си. Истината е, че успехът на Кюстендил като община, като град би могъл в пълна степен да се постигне чрез ползотворно сътрудничество. Именно с тази цел ние предложихме на община Кюстендил да създадем този Обществен съвет и благодарим, че те се отзоваха и сключихме споразумение за партньорство“, каза главният секретар на КТПП Йордан Беловодски.

Свързани новини

В Банско звуча църковна музика и песнопения на български и гръцки език

vesito

Инвестиционна програма `2024 на община Банско- Ти решаваш!

vesito

Кола блъсна момиче на бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.