Кметът на Дупница Първан Дангов откри традиционния кръг от Световната купа по авиомоделизъм – F5J Купа България 2024

Кметът Първан Дангов откри Световната купа по авиомоделизъм. 56 състезатели от 8 държави мерят сили на традиционния кръг от Световната купа по авиомоделизъм.
„Радвам се, че моите приятели, в лицето на Сотир Лазаров и Костадин Райнов, са основни организатори от Дупница и местния клуб, който представляват. Добре дошли на всички. Пожелавам хубаво време, високо спортно майсторство и много успехи. На добър час на всички“. С тези думи се обърна към присъстващите кметът на община Дупница Първан Дангов.
Надпреварите започна днес и ще продължи утре /28 април/ в местността „Червенобрежки ливади“ до Дупница, където 56 състезатели от 8 държави ще мерят сили на традиционния кръг от Световната купа по авиомоделизъм. Организатори на проявата са дупнишкия клуб „Икар“, Община Дупница и Българска федерация по авиомоделизъм. В надпреварата тази година се включват състезатели от България, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Румъния, Северна Македония и Турция. Очакват се и множество гости от страната и чужбина, които ще наблюдават с голям интерес пилотите на „Червенобрежки ливади“.

Свързани новини

Полиция и РЗИ проверяват има ли връзка ваксинация със смърт на 47-годишен благоевградчанин

vesito

Според анкетата в Банско-Кметът Ви пита? Здравеопазването е приоритет за местните граждани

vesito

До 3 години затвор за мъжа, поругал гроба на патриарха

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.