Кметът на Благоевград забрани палене на огън на Сирни Заговезни

Кметът на Благоевград Методи Байкушев забрани със заповед паленето на огньове на 17 март, когато отбелязваме Сирни Заговезни.

Забраната важи за огньове на разстояние не по-малко от 50 м до сгради, постройки, съоръжения, горими материали, както и изгарянето на автомобилни гуми и лесно запалими горива и материали. Забранява се паленето на гуми, леснозапалими горива и материали. Не се разрешава още и паленето на огън при силен вятър, както и оставянето им без наблюдение.

Огньовете задължително трябва да се изгасят до 22.00 часа при непрекъснато наблюдение. Екипи от експерти от Община Благоевград, МВР- Благоевград и РИОСВ- Благоевград ще следят за реда и сигурността в областния град. От общината съветват жителите и гостите на града да бъдат внимателни и да не предприемат опасни действия, застрашаващи живота на околните.

Свързани новини

Банско става по зелен през Седмицата на гората

vesito

ОбС – Благоевград задължи управителите на общински дружества да ползват банково обслужване само на банките, в които имат открити сметки към 31 декември 2019 г.

vesito

Млада майка осъди община Благоевград, вижте защо…

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.