Балкански театрален фестивал в Благоевград с впечатляваща програма в пет поредни вечери

Сцената на ДТ „Никола Вапцаров“ в Благоевград ще посрещне пет забележителни постановки в пет поредни вечери, от 2 до 6 ноември. Впечатляващата селекция на тазгодишното издание на Балканския театрален фестивал бе представена днес в зала „22 септември“ в Благоевград.
„На сцената на Драматичния театър ще видим преглед на едни от най-добрите постановки. В наситената програма са включени текстове, които са се превърнали в класика, режисьори, които имат много ярък отпечатък в развитието на българския театър и актьори, които правят забележителни образи. И в това издание на фестивала отново има мост между поколенията, мост между теми и сюжети, които са и злободневни, и вечни, и винаги тяхната интерпретация ни кара да размишляваме, да научим нещо ново“, заяви Силвия Домозетска, директор Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград.
„Тази година сме се спрели на пет заглавия, които на пръв прочит могат да изглеждат малко, но това са огромни спектакли, спектакли – събития. Всички постановки ще покажат едно изключително високо художествено ниво на зрителите. Паралелната програма ще предостави възможност на млади режисьори да участват в конкурс, като победителят ще бъде поканен да направи спектакъл в нашия театър“, каза директорът на ДТ „Н. Вапцаров Маргарита Мачева при представянето на програмата.
Повече информация може да прочетете на страницата на Община Благоевград на:https://blagoevgrad.bg/…/balkanski-teatralen-festival-v…

Свързани новини

Скандал гръмна след пожара! Шефката на ТЕЛК-1 в Благоевград д-р Елена Дюлгерова живяла незаконно в дома в кв. „Струмско“

vesito

Кметът Илко Стоянов направи първа копка за изграждане на физкултурен салон в двора на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“

vesito

Високопроходима самоходна косачка ще поддържа зелените площи в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.