Кметът Методи Байкушев предлага синята зона да стане 2 лв. за час

Кметът на Благоевград Методи Байкушев ще предложи на Общинския съвет разширяване на обхвата на платеното паркиране, както и увеличение на цената на талона.

В централната градска част в Благоевград вместо левче  да се плащат 2 лева за час, както и да се обособят синя и зелена зона за паркиране.

Методи Байкушев изтъкна и три основни цели на платеното паркиране. Първата е свързана с регулиране на трафика и намаляването му в централна градска част; стимулиране на гражданите да използват повече градския транспорт или да се придвижват пеш, както и повече да се използват алтернативните методи за придвижване, като велосипеди.

„Благоевград има сериозен проблем с чистотата на атмосферния въздух“, подчерта Байкушев  и обясни, че се проучват общински имоти, върху които е възможно да се построи паркинг.

 

 

Свързани новини

Развръзката в турнира за Купата на Българската баскетболна лига наближава!

vesito

Арестуваха трима за разпространение на наркотици в Благоевград

vesito

В ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ СЕ ПРЕДЛАГАТ МНОГО И РАЗЛИЧНИ ПО ВИД СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.