Кметът Илко Стоянов към медиатори по време на обучение по превенция на наркоманиите в Благоевград: Помагайки дори на един човек, вие протягате ръка на цялото общество

Обучение по превенция на наркоманиите, насочено към специалисти, работещи с малцинствата се проведе в Благоевград.
То бе организирано от Общински съвет по наркотични вещества, с подкрепата на Общината.
Участниците в инициативата бяха приветствани от кмета на Благоевград Илко Стоянов.
„Изпитанието, пред което сме изправени всички ние, е да съхраним обществото, а за да се случи това трябва да запазим най-ценния му капитал – това са хората. Превенцията е особено важна. Помагайки дори на един човек, вие помагате на цялата общественост“, заяви кметът Илко Стоянов.
В обучението взеха участие образователни, здравни, младежки медиатори, които работят в различни общини в област Благоевград.
Бяха представени мултимедийна презентация на ОбСНВ „Това е положението, братле!“ и интерактивни методи за работа с ученици и родители по превенция на наркоманиите. В края на обучението бе презентиран и филмът на ОбСНВ по превенция на наркоманиите “Началото е край“.
Всички участници получиха и сертификати за преминалото обучение.

Свързани новини

Важно! Непълнолетни лица ще бъдат допускани до South West Festival Blagoevgrad само с придружител

vesito

Спасиха мъж в Пирин след 4-часова акция

vesito

С „първа копка“ днес бе дадено начало за изграждането на нов православен храм в Сандански

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.