Кадрови трус в Спешен център – Благоевград! С Ковид инфекция е и директорът на ЦСМП д-р Кр. Михайлов

Коронавирусът предизвика кадрови трус в Спешен център – Благоевград. 15 служители – шофьори, лекари, фелдшери, медсестри, са заразени. С Ковид инфекция е директорът на ЦСМП д-р Красимир Михайлов, който от 5 дни е на домашно лечение. Kaкто struma.bg писа, шефът на благоевградския филиал д-р Христо Атанасов е с пневмония, причинена от Ковид-19. Той се лекува в частната болница. Болшинството от заразените са шофьори на линейки, поради което докато се излекуват, най-вероятно ще бъдат заместени от шофьорите на болницата.

„Този евентуален вариант обсъдих в разговор с директора на болница д-р Митев. Уведомил съм и Областния щаб за борба с коронавируса. Шофьорите на болницата, естествено, ще получат финансови стимули, има начини. От 24 души персонал на Спешен център 15 са заразени с коронавирус. Трудно е, но хората не са оставени от спешните екипи. В събота дежурният екип в Благоевград се отзова на инцидента на тунел „Железница“. Всички отпуски са спрени”, обясни за „Струма“ директорът на ЦСМП в Благоевградска област д-р Красимир Михайлов.

В събота 48-годишен работник се подхлъзнал, паднал и си счупил крака, поради което е транспортиран от линейка на Спешен център до частната болница ПУЛС, тъй като в държавната се приемат само болни от коронавирус. Бройката на заразените и нуждаещите се от болнично лечение продължава да расте в геометрична прогресия. Вчера отделението по ортопедия също отвори врати за болни от Ковид, като броят на хоспитализираните е над 200 души.

Източник: В.“Струма“

Свързани новини

С фирма със 100 лв. капитал израелец ще вдига комплекс с 39 къщи в курортното село Баня

vesito

Разлог грейна с магията на коледна светлина

vesito

Собственикът на опожарените житни ниви край Разлог Ив. Стойчев: Пожарът е умишлен

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.