Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград

Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 34-годишен мъж от гр. София, след като през вчерашния ден криминалисти при РУ-Сандански са извършили проверка в къща в гр. Кресна, обитавана от същия. В стая в къщата, от органите на реда са открити: два стъклени буркана, съдържащи общо около 1 310 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис, лист хартия, съдържащ около 4,05 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис, кутия със семена, инсталация, пригодена за отглеждане на растения от рода на конопа и две кофи с почва, една от които със засадено растение, реагиращо положително на канабис. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Около 21:00 часа на 07.08.2023 г. на ул. „П.Р. Славейков“ в гр. Благоевград, от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е проверен лек автомобил „Ситроен“ с 30-годишен водач от града. С техническо средство органите на реда установили, че мъжът шофира след употреба на наркотично вещество. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

След получен, около 20:10 часа на 07.08.2023 г. в РУ-Петрич, сигнал за възникнал скандал между двама мъже в района на ул. „Свобода“ в гр. Петрич, който прераснал във физическа саморазправа, от пристигналите незабавно на място полицейски служители е установено, че 53-годишен мъж от гр. Петрич е нанесъл побой на 46-годишен негов съгражданин. В резултат на инцидента, 46-годишният е пострадал с охлузни рани по тялото и след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. 53-годишният извършител на деянието е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

Оперативна обстановка в района на действие на РДПБЗН-Благоевград

За периода от 08:00 часа на 07.08.2023 г. до 08:00 часа на 08.08.2023 г. в звената за ПБЗН при РДПБЗН – Благоевград са регистрирани 9 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 6 пожара. С преки материални щети са 0 пожара. Без нанесени материални щети са възникнали 6 пожара. Извършени са 1 спасителни дейности. Лъжливи повиквания 2. При пожарите са починали граждани 0.

Свързани новини

КУЛТУРНА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА СТРУМЯНИ ЗА М. ЯНУАРИ 2024Г.

vesito

В Благоевград бяха връчени наградите в конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“

vesito

За втора поредна година Коледно изложение в Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.