Земетресение с магнитуд 3,4 по Рихтер събуди Пловдив и Асеновград

Господ да е с нас, молеха се мнозина

Доста силно тресна, някъде около 4 по Рихтер, цяла нощ никакъв сън. Това пишат в социалните мрежи мнозина пловдивчани след снощния трус край Асеновград. Той бе регистриран в 0,49 часа с магнитуд 3,4, а епицентърът му е на 15 км югоизточно от Пловдив в района на Крумово. По тази причина и асеновградчани се стреснаха, тъй като го усетиха доста силно. „Иди заспивай сега. Дано няма вторични трусове“, молеха се мнозина в Асеновград.

„Първо се чу бучене, после люшна. Бая силно си беше“, казва пловдивчанинът Иван Василев. „На първия етаж в „Тракия“ съм и ме събуди“, допълва Диана Трендафилова.  „Не беше никак леко, но добре, че беше само за секунди. Майка ми от другата стая се извика: „Господ да е с нас!“, разказа Ася Костадинова, която живее на 3–ия етаж в центъра на Пловдив до Чифте баня.

Хората по високите етажи твърдят, че е било направо страховито. Чули бучене и след това трясък, което ги карало да мислят, че трусът е вертикален. Асеновградчани часове наред коментираха труса, който беше най–близо до тях, макар да се е усетил и почти в цялата страна. Хора казват, че кучетата им не спрели да лаят в продължение на няколко минути. Има и такива, които пишат, че нищо не са усетили. На този етап никой не съобщава за щети и пострадали./24 часа

Свързани новини

Професионалната гимназия по механоелектротехника в Петрич откри кабинет за подготовка, оборудван с очила за виртуална реалност

vesito

ОИЦ Благоевград: Кандидатстването за саниране на жилища се удължава до 28 март

vesito

След четири години прекъсване: Възстановяват конкурса-Жена на годината на Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.