Зам.-кметът на Разлог взе участие в редовно заседание на Комисията по туризъм

Вчера по покана на председателя на комисията по туризъм към 49-тото Народно събрание г-жа Ертен Енисова, зам.-кметът на Община Разлог г-н Зайков, заедно с народни представители, областните управители на област Благоевград и София, кмета на община Банско, представители на министерства, браншови организации и концесионери, обсъди въпроси, касаещи предизвикателствата пред новия зимен туристически сезон.
На заседанието г-н Зайков насочи вниманието на народните представители към няколко належащи за решаване проблема, пред които са изправени местното население, представители на бизнеса, както и гостите на община Разлог.
Зам.-кметът повдигна темата, свързана с честото прекъсване на електрозахранването на територията на община Разлог. Поискано бе съдействие от комисията за предприемане на действия от електроразпределителното дружество за подобряване инфраструктурата и обслужващите мощности.
Представителят на Община Разлог подчерта също необходимостта от предприемане на спешни мерки от страна на държавата – за ограничаване възможностите за получаване на обезщетения по т.нар. „френска борса“. Тази практика е сериозен проблем пред работодателите и противоречи на приетата политика от страна на правителството за „изсветляване“ на доходите в туристическия бранш.
По време на срещата г-н Зайков представи и идеята – общините Разлог и Банско да се свържат с велоалеи, като същевременно прикани народните представители да предприемат действия в насока осигуряване на възможности за дотиране от държавата на екологично чист автобусен транспорт. От своя страна част от народните представители заявиха, че ще положат усилия предложенията да намерят място в държавната политика в сектора.
Зам.-кметът насочи вниманието на комисията към състоянието на амортизираната ВиК – инфраструктура, определените цени на водата, както и необходимостта от преразглеждане на ролята на ВиК Асоциациите. С проблемите в сектора се ангажира пряко г-жа Мария Димова (областен управител на област Благоевград), като първоначалните действия от нейна страна се насочват към провеждане на обща среща с представители на всички общински администрации от областта.

Свързани новини

По проект: Над 100 деца използват социалните услуги на Центъра за обществена подкрепа в Петрич

vesito

Община Банско ще бъде обслужвана от модерна високопроходима линейка за спешна помощ

vesito

Община Разлог ремонтира Патокова къща

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.