ЕРМ ЗАПАД ПРОДЪЛЖАВА ДА СЪБИРА ДАННИ ЗА ГЕОГРАФСКА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА В БЛАГОЕВГРАД
Проектът е част от стратегията на дружеството за модернизация на мрежата

ЕРМ Запад продължава проекта за събиране на масиви от данни за енергийните съоръжения и оборудване на територията на град Благоевград. Очаква се реализацията на проекта в Благоевград да продължи до 25 ноември 2022 г.

Целта на проекта да се допълни и актуализира географската информационна система (ГИС) на дружеството, както и да се създадат IT инструменти за гарантиране на точност на информацията. Изпълнението на проекта ще намали времето за реакция при аварийни ситуации и ще даде възможност за по-бързо откриване и предотвратяване на аварии, ще съкрати сроковете за присъединяване и предоставяне на техническа информация за енергийните съоръжения на клиентите.

Успешната реализация на проекта налага да бъдат извършвани планирани прекъсвания на електрозахранването, за които потребителите в съответните райони могат да се информират чрез сайта на ЕРМ Запад в секция Прекъсвания: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/prekusvania/. За да се осигури безопасна работа на служителите, ще бъдат извършвани кратковременни оперативни превключвания с продължителност не повече от 5 минути през нощта в интервала между 02:00 ч. и 05:00 ч., когато се регистрира най-ниско потребление на електроенергия.

ЕРМ Запад поднася своите извинения на клиентите за причинените временни неудобства.

 

Свързани новини

Жена почина при катастрофа край село Полето

vesito

Скандал! Премиерът призна, че казват на министрите му кой да се назначава и кой не

vesito

Заведението „Папараци“ в Благоевград хлопна кепенци

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.