ЕЛЕКТРОХОЛД ПЛАНИРА ИНВЕСТИЦИИ ЗА НАД  2  МЛН. ЛЕВА В ОБЛАСТ МОНТАНА
Компанията представи приоритетите си за развитие на мрежата и повишаване качеството на обслужване на клиентите пред областния управител и кметове на общини

Развитието на електроразпределителната мрежа в област Монтана и динамиката на електроенергийния пазар бяха сред основните теми, обсъдени на работна среща на ръководството на Електрохолд с областния управител и кметове на общини от региона. Домакинът на срещата – областният управител инж. Валери Димитров, подчерта значението на партньорството между Електрохолд и местните власти за устойчивото инвестиране в подобряване качеството на живот на гражданите и гарантиране на доставката на електроенергия.

Електрохолд представи приоритетите в инвестиционните планове на електроразпределителното дружество ЕРМ Запад, както и възможностите, които търговските дружества Електрохолд Продажби и Електрохолд Трейд осигуряват на клиентите си на свободния пазар на електроенергия. По време на срещата бяха посочени и предимствата на електронните услуги, предоставяни от ЕРМ Запад и Електрохолд Продажби чрез платформите им за електронно обслужване.

Приоритет в инвестиционната програма на ЕРМ Запад е дигитализацията и модернизацията на мрежата. През 2022 г. за реконструкция на мрежата в областта и за изграждане на съоръжения за присъединяване на нови клиенти са инвестирани 1 730 000 лева. Сред осъществените проекти е рехабилитацията на въздушни електропроводи „Поп Андрей“ и „Хайдушки дол“, в която бяха инвестирани над 200 000 лева, като качеството на електрозахранване на клиенти в община Медковец и община Монтана бе значително подобрено. В гр. Вълчедръм бе осъществен проект за въвеждане на „умни“ електромери на стойност 590 000 лева.

През 2023 г. Електрохолд планира инвестиции от 2 087 000 лева за реконструкция на електроразпределителната мрежа на територията на област Монтана, както и 300 000 лева за изграждане на съоръжения за присъединяване на нови клиенти.

Електрохолд провежда поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с кметовете на общини и областните управители на територията, която обслужва.

 

Свързани новини

Времето днес, прогноза за понеделник, 11 септември

vesito

150 хил. лева за два месеца са похарчили депутатите за гориво

vesito

Заради дълго чакане: Мъж извади пистолет в спешно отделение

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.