Европомощи за безработица: Благоевград е шампион!

Най-много българи, работили в чужбина, вземат обезщетения за безработица у нас в област Благоевград, показват данни на министъра на труда и социалната политика Ивайло Иванов в отговор на депутатски въпрос. От общо 13910 такива безработни повече от една трета са в Благоевград или това са 4258 човека по данни към 20 април тази година, пише Pariteni.bg. Броят на регистрираните безработни в бюрата по труда в Благоевград е десет пъти по-голям от тези във Варна и Бургас например, които са съответно 402-ма и 440 човека.

Следващите градове, в които има доста регистрирани безработни, завърнали се от чужбина, са Пазарджик – 1191 човека и Търговище – 769 души. За сравнение например в София само 225 човека получават обезщетения за безработица, след като са работили зад граница. Само от началото на тази година до 19 април на борсата са регистрирани 3882-ма безработни, като 923-ма са в Благоевград, а 326 са в Пазарджик, показва справката на социалното министерство. От данни на НОИ прави впечатление, че в миналата година Благоевград и Търговище са изплатени доста обезщетения по европейски регламенти, повече от тези в двумилионна София например.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за неделя, 25 февруари

vesito

Повторна дезакаризация на територията на община Банско

vesito

Сандански отново домакин на голям международен детски турнир по футбол

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.