Доброволно формирование „Банскалии“ направи демонстрация на уменията си

Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.
На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.
По повод Международния ден на доброволеца, Доброволно формирование „Банскалии“ направи в с. Гостун показаха уменията си да действат в случай на пожар. На демонстрацията присъстваха общинското ръководство – кметът Стойчо Баненски, заместниците му Сашка Въчкова, Георги Доневичин и Магдалена Юсева, секретарят Иван Докторов и гл. инспектор от РСПБЗН-Банско инж.Димитър Клечеров.
Кметът Стойчо Баненски поздрави членовете на доброволното формирование за готовността им безкористно да работят за предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.
В ДФ “Банскалии“ са включени 15 доброволци от цялата община.Те са оборудвани с необходимата техника и екипировка и са обучени за потушаване на пожари в горски и труднодостъпни местности, за действия при наводнения и за издирвателни дейности. За да достигат максимално бързо и близо до инцидентите, доброволците разполагат с пожарна кола, високопроходим автомобил и линейка. Неотдавна, те спечелиха пето място на Национално състезание на доброволните формирования в гр.Габрово.

Свързани новини

Делегация от Банско посети словенската община Кранска гора

vesito

Благоевград отбеляза тържествено Деня на народните будители

vesito

Община Разлог отправя апел към всички стопани на кучета

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.