ДЕБНАТ ПО ПОКРИВИТЕ: Снайперисти завардиха центъра на София!

Барети от Специализирания отряд за борба с тероризма ще участват в охраната на погребението на патриарх Неофит. Това разкриха от МВР, цитирани от „Телеграф“Снайперисти ще бъдат разположенипо покриви на знакови сгради, за да подсигуряват сигурността. Причината за включване на баретите е, че днес на погребението на Неофит ще бъдат президентът Румен Радев, председателят на парламента Росен Желязков, премиерът в оставка акад. Николай Денков, вицето му Мария Габриел и още много други политици. По протокол, когато има подобно масово мероприятие с високопсоставени политици, винаги се изпращат спецполицаи.Очаква се пътят от „Александър Невски“ до църквата „Света Неделя“, където ще бъде погребан патриархът, държавните мъже да извървят пеша. За охраната на погребението ще бъдат ангажирани и много униформени от СДВР и ако се налага, командировани от провинцията.

По-рано днес пък от Националната служба за охрана (НСО) разположиха металдетектори пред патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ в София за заупокойната света литургия и опелото на патриарх Неофит. Гражданите, които желаят да присъстват на литургията и опелото в катедралния храм, преминават проверка за сигурност през пунктове, разположени при северния и при южния вход на храма. Присъстващите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на хора във видимо неадекватно състояние няма да бъде разрешаван.

Свързани новини

Отново 29 са новите случаи на коронавирус в Благоевград

vesito

Ток уби 40-годишен въдичар в Нови пазар

vesito

Поп – фолк изпълнители на протест! Искат баровете да отворят

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.