В 10.40 часа на Йордановден хвърлят кръста в Благоевград

С полагане на цветя благоевградската общественост ще отбележи 176 години от рождението на Христо Ботев. Церемонията ще се състои на 6 януари от 12.00 часа на пл. „Народни будители“ (кв. „Вароша“), където се намира бюст-паметника на българския поет и революционер.
Непосредствено преди това, от 11.30 часа, на пл. „Георги Измирлиев“, свещеници от Благоевград ще извършат водосвет на бойните знамена. Събитието се организира от 3-то Бригадно командване.
В 10.40 часа на 6 януари, когато отбелязваме църковния празник Св. Богоявление или Йордановден, ще бъде спазена традицията и с хвърляне на Богоявленския кръст във водите на река Благоевградска Бистрица. Ритуалът ще се проведе при моста до пл. „Македония“.
Община Благоевград отправя покана към всички жители и гости на града да се включат в подготвената програма!

Свързани новини

/Аудио/ Станимир Радулов от ВМРО: Благоевград е сив, няма живот, всичко стана в момента, в който Томов и екипът му влязоха във властта! Драмата с казуса с кмета продължи дълго, тази изгубена година е на гърба на всички благоевградчани!

vesito

Множество благоевградчани избраха да прекарат вчерашния съботен ден на ски писта „Картала“

vesito

За довиждане! Томов иска нов заем 1,5 млн.лв. по примера на предишния
Томов взима кредит без да пита дори и председателя на читалището Васил Новоселски

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.