В „Пирогов“ е канадският скиор, транспортиран с хеликоптер от Банско до София

Ски състезателят, който вчера беше транспортиран с хеликоптер от Банско до София, е приет в интензивен сектор в болница „Пирогов“. Това съобщиха от лечебното заведение. На пациента са направени необходимите прегледи и изследвания.

Хеликоптерът кацна на площадката, която се намира на покрива на столичната болница „Св. Екатерина“, където пациентът беше посрещнат от съвместен спешен екип на болниците “Св. Екатерина” и Пирогов. За по-малко от минута пациентът е транспортиран от хеликоптерната площадка до чакащата го линейка, съобщиха от „Св. Екатерина“. Тази спешност беше жизнено важна, тъй като пострадалият е с политравма, застрашаваща живота му. Диагнозата, с която е изпратен от Банско, е хемопневмоторакс, допълниха от „Св. Екатерина“, предаде БТА. При инцидента състезателят е дрениран по спешност на място и след пристигането му в София е транспортиран към болница „Пирогов“.

Свързани новини

Пенсионерите ликуват: Вдигнаха парите за старост със…

vesito

Кола блъсна 10- годишно дете, транспортирано е спешно в болницата в Благоевград

vesito

Кадрови трус в Спешен център – Благоевград! С Ковид инфекция е и директорът на ЦСМП д-р Кр. Михайлов

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.