Времето днес, прогноза за събота, 20 януари

Със силен вятър в страната ще нахлува по-студен въздух и през нощта в Западна и Северна България дъждът ще премине в сняг, ще започне да се образува и снежна покривка, предаде БНТ. Днес в цялата страната се очаква усложнена зимна обстановка – обилни снеговалежи, силен вятър, а в Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има снежни виелици и навявания. Очакванията са в повечето места снежната покривка да е между 5 и 10 cм, в планинските райони до около 30.

През деня температурите ще се понижават и следобед в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 3° и 2°. С валежи ще бъде и по Черноморието, като и по южното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Ще духа силен североизточен вятър, а вълнението на морето ще се усили. И в планините ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. Ще бъде много ветровито – ще духа силен североизточен, а по високите части все още югозападен вятър. По проходите ще има условия за виелици и навявания.

Свързани новини

Челен удар на два автомобила тази сутрин в София

vesito

Румен Томов: Честит 22-ри септември!

vesito

Благоевградчанка е с хематом на главата след катастрофа в Кресна

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.