Времето днес, прогноза за петък, 26 януари

През нощта ще преобладава ясно време, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология, предаде БТА. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между нула и 5°, в София – около 1°. През деня облачността ще е променлива, често значителна, но само на изолирани места в източната половина от страната и планинските райони ще превали слабо, предимно сняг.

Ще остане ветровито с умерен, временно силен, северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в София – около 5°. По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд – често значителна и на изолирани места ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са между 5° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините облачността ще е променлива, по високите и открити части – често значителна. На места по старопланинското било и масивите от Западна България ще има валежи от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 1°, на 2000 м – около минус 7°.

Свързани новини

Протестът на енергетици и миньори продължава, остава блокадата на АМ Струма

vesito

Спират да продават овкусени електронни цигари от 2024 г.

vesito

8 практични съвета при проектирането на интериония дизайн на детската стая

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.