Времето днес, прогноза за неделя, 18 юни

Днес също ще превалява, но вече на по-малко места и по-слабо. По-интензивни валежи ще има до обяд на изолирани места, главно в планинските райони на западната половина на страната, а след обяд – в Източна България и по Черноморието, където е в сила предупреждение от първа степен – код жълто за количества до 35-40 л/кв.м. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява, а до вечерта валежите навсякъде ще отслабнат, а в по-голямата част от страната и ще спрат. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София – около 21°.

С променлива облачност ще бъде над Черноморието, по-значителна около и след обяд, когато на места се очакват временно интензивни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са от 25° до 27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. В планините облачността ще е значителна. Интензивни валежи и гръмотевици ще има главно в часовете до обяд. До вечерта в повечето райони ще спрат, а облачността ще намалява. Вятърът ще се ориентира от северозапад, предимно умерен. Максималните температури в курортите ще са между 7° и 13°.

Свързани новини

Разследват престъпна група за трафик на културни ценности

vesito

Започна вторият етап на енергийното обновяване на многофамилни жилища

vesito

Тежка катастрофа край село Места: Пожарникари режат коли, за да извадят хората

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.