Времето днес, прогноза за вторник, 2 януари

Времето днес ще се задържи без промяна, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от БТА. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, но ще бъде слаб. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София 2°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. Денят ще започне с облачно време, на места със слаби валежи от дъжд, но още преди обяд от северозапад облачността ще започне бързо да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен западен вятър, който вечерта ще се ориентира от югозапад. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 7° и 12°, в София 8°.

Над Черноморието ще бъде облачно със слаби валежи от дъжд. По-късно след обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, първоначално по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен западен, вечерта югозападен вятър. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от сняг, под 1200-1300 метра от дъжд. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен, по високите части на Рила и Пирин силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Свързани новини

Легендата Йън Пейс идва в София, Пловдив и Благоевград

vesito

СТАРТИРА ЛЯТНАТА СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА НА ЕЛЕКТРОХОЛД
Над 30 участници се включиха в 15-тото издание на инициативата, чиято цел е да подпомогне бъдещата им реализация в сферата на енергетиката

vesito

Журналистическото острие на Путин: Русия може да унищожи САЩ за 1 час (Видео)

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.