Вицесветовна шампионка по естетическа гимнастика e спортист на Кюстендил за 2023 г.

Вицесветовната шампионка по естетическа групова гимнастика Рая Сръндева e спортист на Кюстендил за 2023 г. Тя е състезател на Спортен клуб по естетическа групова гимнастика „Велбъжд“, а нейни треньори са Валя Машова и Елена Близнакова. Победителят бе обявен на бляскава церемония в Драматичен театър Кюстендил.
Спортист №1 на Кюстендил получи купа, грамота и парична награда, осигурени от Община Кюстендил и лично връчени от кмета – инж. Огнян Атанасов. Нейните треньори Валя Машова и Елена Близнакова получиха почетни плакети от Община Кюстендил.
Кметът на община Кюстендил инж. Атанасов поздрави всички спортисти за упорития труд през годината и постигнатите високи спортни постижения:
„След като видях всичките успехи, които сте постигнали, с увереност мога да кажа, че в бюджета за 2024 г. на Община Кюстендил ще се предвидят средства спортната база да се ползва безплатно от вашите отбори и клубовете няма да заплащат комунални такси и сметки“, заяви инж. Атанасов.
Той анонсира, че в Бюджета на Република България за 2024 г. са предвидени средства за проектиране на ново футболно игрище на стадион „Осогово“, осветление и лекоатлетическа писта.
При наличието на терен ще бъде проектирана и Многофункционална спортна зала.
Кметът поиска подкрепата на спортните деятели да предложи и удостои със званието Почетен гражданин на Община Кюстендил бронзовата медалистка от Токио 2021 г. Евелина Николова.
 Даяна Димитрова е Спортист №2 на Кюстендил. Тя е състезател на Спортен клуб по гимнастика „Велбъжд“, нейни треньори отново са Валя Машова и Елена Близнакова
Отбор на годината е Клуб по естетическа групова гимнастика „Велбъжд“ – отбор жени в състав: Василена Димитрова, Нилана Колевска, Цветозара Миленкова, Белослава Кенова, Цветомира Тодорова, Елизабет Шопова, Тихомира Бонева. Грациите получиха грамоти и купа, лично връчени им от министъра на младежта и спорта – доц. д-р Димитър Илиев, а треньорката на отбора г-жа Елена Близнакова получава почетен плакет от Община Кюстендил.
 Зам.-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева връчи наградата за Отбор на годината на Кюстендил.

Свързани новини

Община Благоевград решава дългогодишен проблем с паркирането в района на лечебните заведения, паркинг и нов медицински център със Спешно приемно отделение ще бъдат изградени пред болница „Пулс“

vesito

Община Сандански избира „Цар на виното”

vesito

Дневният ток поскъпва с 31%, а нощният със 150%

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.