Видовете стъкла за очила за компютър

SkyopticВ съвременния свят има все повече професии, в които е необходим дълъг престой пред компютъра. Има ли изход от тази ситуация? Има и това са очила със специални стъкла за компютри, които предпазват очите от негативните ефекти на светещия екран. Подобна инвестиция е от изключително значение за всеки, който иска да запази остротата на зрението си и да намали напрежението от очите си.

Какви видове стъкла за очила за компютър има?

Към днешна дата има няколко вида стъкла за очила за компютър, предназначени за различни нужди. За да можем да направим правилния избор, най-важно е да сме запознати с различните модели. Ето ги и тях:

  1. Монофокални лещи – в такива стъкла за очила за компютър, цялата оптична зона е предназначена за работа, така че потребителят да отвори по-широко зрително си поле. По правило тази опция се използва от хора, които нямат зрителни увреждания. Ако сте диагностицирани с късогледство или далекогледство, такъв продукт не е подходящ за вас.
  2. Бифокални лещи – горната половина на тези стъкла за очила за компютър е конфигурирана да се фокусира върху монитора, а долната част е предназначена за гледане на близко разположени обекти. Имайте предвид, че човек ще може да различава близки обекти съвсем ясно, но ще има трудности с отдалечените, тъй като ще изглеждат размазани.
  3. Прогресивни лещи – по външния си вид те са най-сходни с конвенционалните монофокални лещи, тъй като им липсват ясни граници между различните оптични зони. Горната част ви позволява ясно да видите това, което е на далечно разстояние от вас. С помощта на широка междинна зона компютърният екран се вижда най-добре, а малка площ в долната част на обектива помага да се видят обектите, разположени наблизо. Последният вариант е може би най-удобният, тъй като всички предмети, независимо от тяхното разположение, са еднакво ясно видими.

Към всички други полезни качества на стъклата за очила за екрани, може да добавите, че допринасят за подобряване на светлинния спектър, който влиза в очите ни, така че е много удобно да бъдете в помещения, където се използват флуоресцентни лампи. Може също така да използвате продукта на улицата, защото има висока степен на защита срещу ултравиолетово лъчение. Функцията против отблясъци ще бъде много полезна в този случай и ще ви предпази от вредното влияние на слънцето.

 

Какво трябва да притежават стъклата за очила за компютър?

Най-важното, което трябва да притежават защитните стъкла за очила за компютър са защитите срещу синята светлина, която е вредната част от всички монитори. Функциите, които предоставят това, са Blue Control, Blue Protect, както и антифлексното покритие. Те ще ви предпазят от облъчване и ще позволят да прекарвате повече часове пред екрана, без това да причини дискомфорт на очите ви.

Най-добре е да се доверявате на качествени и доказани марки, когато става въпрос за здравето на очите ви. Моделите с лошо качество, може да ви навредят, вместо да ви помогнат. Консултирайте се с професионалисти в любимата си оптика. Те ще ви посъветват както за това кои форми ви стоят най-добре, така и за техните предимства. Това ще ви помогне лесно да се ориентирате и да изберете най-подходящия модел за вашия случай.

Не забравяйте, че носенето на подходящия модел за вашите нужди, ще ви предпази от бъдещи проблеми със зрението. Това е важен продукт за абсолютно всеки, който прекарва повече време пред екрана.

 

Свързани новини

Анна Калинска загуби на финала в Дубай

Regiona

Откъде да започнем ремонта на банята?

vesito

Какво виждат банките при разглеждане на заявки за кредит от хора с лошо ЦКР

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.