/Видео/Разкриват 25 легла в хирургично отделение на болницата в Благоевград за пациенти с КОВИД – 19

25 легла ще бъдат разкрити в хирургично отделение към МБАЛ- Благоевград за пациенти с коронавирус, съобщи областният управител Бисер Михайлов, след заседанието на Кризисния щаб за борба с КОВИД – 19.

Причината за спешната среща е високият ръст на регистрирани случаи на коронавирус през последните дни в област Благоевград.

Мерките, които ще се предприемат са свързани с общественото здраве, по отношение на инфекциозното заболяване.

„Призовавам преди всичко към самодисциплина и отговорност към себе си, към семействата, към колегите на всеки един от нас, защото подценявайки това заболяване ние натоварваме основно здравната система.

Необходимостта от легла е едната страна на въпроса, другата е медицинският персонал. Те са изключително натоварени, денонощно на работа“, коментира областният управител.

Той е съобщи, че реално в здравните заведения в Благоевград към момента има 160 болни от коронавирус, които са настанени в лечебните заведения, определени със заповед на здравния министър. Имама 53 свободни легла.

„В МБАЛ- Благоевград в момента лежащо болни са 35 човека, като свободните легла са 5.
Има възможност в хирургичното отделение да се разкрият 25 легла за пациенти с коронавирус.
Настанените за интензивно лечение 1 брой в болницата в града, като свободни към момента има 10 броя реанимационни легла за прием на тежки случаи“, информира още управителят на област Благоевград Бисер Михайлов.

В болницата в Разлог има настанени 33- ма болни, 12 от тях са с доказан Ковид-19. За 21 се чакат резултати от тестовете. Свободните легла са 6, като има възможност за разкриване на още 10 легла.

В  Петрич са 9 пациентите приети в болница, но има възможност да се приемат болни от коронавирус в неврологичното отделение.

43 са пациентите, които са в гоцеделчевската болница, има още 8 свободни легла.

21 са лекуващите се в Сандански, като там ръководството на болницата е в готовност да приемат и в очно отделение.

В болницата в Благоевград за лечение за белодробни болести има само едно свободно легло, останалите 13 са заети, каза още областният управител.

Той уточни, че в частната болница „Пулс” в града също има настанени за лечение 18 пациенти с положителен тест за коронавирус.

 

 

 

 

 

Свързани новини

Нов довеждащ водопровод за решаване на проблемите с водоснабдяването на селата Михнево и Кърналово

vesito

Община Гоце Делчев ще отбележи с празнична програма 111-та годишнина от Освобождението си

vesito

VI-ти Международен фолклорен фестивал „Шарена стомна“ в Добринище

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.