/Видео/ ОбС- Благоевград върна искането на Томов за 5 млн. лв. заем поради нарушена процедура

С 22 гласа “за“ 11 „против“ и 2 „въздършал се“ общинските съветници премахнаха от дневния ред точката, свързана с искането на Румен Томов да изтегли близо 5 млн. лв. заем от фонд ФЛАГ.
Това се случи след изказване на общинския съветник д-р Павлин Янкулски, който изтъкна, че е допуснато процедурно нарушение.

Председателят на ОбС – Благоевград Андон Тодоров отказа да даде думата на Томов, поради което той демонстратимно напусна залата и така не можа да чуе важните решения, заложени в дневния ред.

Зам.-кметът Ясен Попвасилев изтъкна,че отлагането на точката е неприемвливо и обясни, че размерът на дълга е 5 млн лв., с които ще се се реконструират важни улици в града.

Думата беше дадена на управителката на ВиК – Благоевград инж. Росица Димитрова, която обясни, че дружеството има възможност да поеме ремонта на част от улиците като те могат да бъдат включени в инвестиционата

От групата на БСП контрираха, че това са само устни ангажименти, които нямат стойност.

Представител на ГЕРБ пък се изказа по-остро и обясни, че дълг се дава на стабилно управление, а сега няма такова. Той визираше, че след дни предстои дело във ВАС, свързано с това дали ще се прекратят пълномощията на кмета или не.

Заседанието започна с отчет председателя Андон Тодоров за дейността на Общински съвет Благоевград за периода 01.01.2020 година до 31.12.2020 година.

Дискусии имаше около Наредбата за общинските жилища ипитането е на 8 общински съветници
Както ИА „Региона“ писа от общината са изпратени 160 писма на хората, настанени в общинските жилища, за да докажат необходимостта от ползване на жилищата и дали отговарят на
условията. 26 семейства не отговаряли на условията, защото са се променили обстоятелствата при тях, а именно имат недвижими имоти, неотговарят на адресна регистрация и трябва да освободят жилищата.

Съветникът от ДПС Исмет Узунов предложи да се погледнат човешките съдби и всеки човек поотделно, за да не се гонят хора по средата на зимата и в пандемия. За него наредбата трябва да се пипне много добре. Той даде и примери със жена със 60 % ТЕЛК, която трябва да напусне жилището си и на самотна майка с две деца.

Общинските съветници гласуваха и дадоха съгласие относно докладна записка от д-р Георги Георгиев, управител на СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД за предложение от Фонд „ФЛАГ“ ЕООД за финансиране на проект „Внедряване на съвременна медицинска апаратура за диагностика и лечение в СБАЛО „Свети Мина“ ЕООД Благоевград“.
 Общинските съветници взеха решение за наименуване на улица на името на проф. Кирил Стефанов.

 

Свързани новини

Уважавана преподавателка от Благоевград има нужда от материална подкрепа. Да помогнем!

vesito

Разраства се! Още две отделения на МБАЛ – Благоевград – урологично и ортопедично, станаха ковидни

vesito

Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов присъства на официалното връчване на дипломите на абитуриентите от Випуск 2023, на Разложката професионална гимназия

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.