Бум на недействителните бюлетини и в Благоевградско

Сериозно количество недействителни бюлетини има пуснати в урните в неделя в почти всички секции в Благоевградска област. Те са най-много при гласуването за избор на общински съветници, показва наша проверка в протоколите на ОИК, съобщава в.24 часа. Най-голям процент са в община Струмяни. Там от гласували 2910 души за общински съвет, 573 бюлетини са недействителни, което е 19,6%. В някои от секциите процентът стига и до 40. В с. Гореме например от 41 гласували, 17 са невалидни. В с. Цапарево от 81 гласували, 25 са невалидни.

В община Разлог броят на недействителните гласове е 19%, в Симитли – 18%, в Гоце Делчев – 17%, в Якоруда – 16%, в Кресна – 15,7%, в Банско – 15%, в Петрич – 12,6%. Единствено в областния център Благоевград броят на недействителните бюлетини за избор на общински съветници е под 10%. Осем от всеки сто са невалидни.

Свързани новини

Община Разлог и Исторически музей – Разлог обявяват фотоконкурс на тема “Илинден – ден за почит”

vesito

Малки лазарки радват община Струмяни

vesito

Парламентарният шеф свиква извънредно заседание на 13-и ноември

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.