Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май

Днес отново ще бъде облачно, предаде БНТ.

В много райони в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, на места значителни по количество. Главно в Югозападна България е възможно и да прегърми. Вятърът ще бъде от североизток, в източните райони ще е умерен до силен и там валежите ще са по-слаби и на по-малко места. Максималните температури ще се понижат и ще бъдат между 14° и 22°, в София – около 16°, а минималните ще са между 9° и 14°, в София – около 12°.

По Черноморието облачността ще е значителна. На отделни места, главно по южното крайбрежие, ще има валежи от дъжд. Вълнението на морето ще се усилва и след обяд ще бъде 3-4 бала. И в планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над около 2500 m – от сняг. На места в планините в западната половина от страната валежите ще са значителни, а в югозападните райони ще има и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток.

Свързани новини

Лекар поискал от дете 20 лева за медицинска бележка

vesito

ЕРМ ЗАПАД ПРОДЪЛЖАВА ДА СЪБИРА ДАННИ ЗА ГЕОГРАФСКА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА В БЛАГОЕВГРАД
Проектът е част от стратегията на дружеството за модернизация на мрежата

vesito

Броени часове остават до първата от трите джаз вечери под открито небе в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.