Благоевград почита паметта на Пейо Яворов и Мара Бунева

С ритуал по полагане на цветя в Благоевград ще бъдат отбелязани 146 години от рождението на Пейо Яворов и 96 години от смъртта на Мара Бунева.
Церемонията ще се състои на 13 януари в градската градина, където се намират двата бюст-паметника.
Събитието ще започне от 11.00 часа, когато ще бъде почетено делото на българския поет символист и революционер Пейо Яворов, непосредствено след това благоевградската общественост ще сведе глава пред паметта на Мара Бунева, български революционер и член на Вътрешната македонска революционна организация.
В Благоевград беше открит бюст-паметник на Мара Бунева - От деня - БНР  Новини
Може да бъде изображение с 2 души и текст, който гласи 'благоевград община благоевград уважаеми госпожи и господа, община благоевград ви кани на ритуал по полагане на цветя по повод 146 г. от рождението на пейо яворов и 96 от смъртта на мара бунева 13 януари, (събота) 2024 г. от 11:00 ч. градска градина, бюст-паметници на пейо яворов и мара бунева заповядайте!'

Свързани новини

Започва почистване на тревните площи край пътя за парк „Бачиново“

vesito

Хайде на хорото! Музика на живо на площада в Благоевград

vesito

Поредица от мероприятия в Петрич за Седмицата на гората

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.