Биг Бенд – Благоевград отбеляза своя 30-годишен юбилей

С елегантност и аристократизъм Васил Петров покори благоевградската публика за 30-г. юбилей на Биг Бенд – Благоевград: Адмирации към кмета Илко Стоянов, че поддържа инструменталисти от такава класа
С емоционален и завладяващ концерт Биг Бенд – Благоевград отбеляза своя 30-годишен юбилей пред пълна зала „Пейо Яворов“.
„С много хъс и дръзновение, с огромна динамика и безкрайни репетиции през тези 30 години надграждахме репертоар от стилове и част от тях ще представим пред Вас тази вечер“, каза диригентът и основател на Биг Бенд – Благоевград Борис Янев, който откри голямото музикално събитие на фона на кадри от запомнящите се през годините концертни изяви.
Още с първите пиеси „Покана“ и „Foggy day“ Биг Бенд потопи публиката в магията на джаза и с различни интерпретации и аранжименти оркестрантите сътвориха невероятен и тържествен спектакъл.
С нежни изпълнения на евъргрийни, акомпанирани в блус джаз пиеси със самба и латино привкус солистките на Биг Бенд – Благоевград Христина Кацарска и Марияна Костова докоснаха сърцата на ценителите на хубавата музика. Дуетното им изпълнение на Камелия Тодорова „Не ме гледай така, момче“ беше посрещнато с бурни аплодисменти.
С присъщата си аристократичност и елегантност, и с кадифения си глас Васил Петров покори благоевградската публика още с излизането си на сцената.
„Удоволствие е да работя с Биг Бенд – Благоевград. Община Благоевград трябва да е щастлива, че има такъв оркестър. Да не забравяме да поздравим и кмета Илко Стоянов, че поддържа инструменталисти от такава класа“, каза Васил Петров.
Кулминацията на продължилия над два часа концерт достигна с поднесените с финес изпълнения на Killing me softly, O`l man River от мюзикъла Show boat и очакваните New York, New York и My Way, когато част от развълнуваната публика пя заедно с българския Франк Синатра.
„Великолепен концерт, уникален Васил Петров, прелестни Христина Кацарска и Марияна Костова и брилянтни инструменталисти и оркестранти. За 30 години с любов и музика Биг Бенд – Благоевград се превърна в „Перлата в короната“ за нашия град“, каза на финала на тържествения концерт Силвия Домозетска, директор Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград и поднесе поздравителен адрес от кмета Илко Стоянов.

Свързани новини

Инспектори от Областна агенция по храните с масирани проверки на сергиите за млечни продукти на закрития пазар в Благоевград

vesito

Продължава облагородяването на двора на МБАЛ-Благоевград

vesito

Извънревно: Две земетресения са регистрирани на територията на Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.