Балканска среща „Музика без граници“ 2024 с. Слокощица

Балканска среща „Музика без граници“ 2024 а поредна година с. Слокощица посреща най-популярните български, сръбски и македонски изпълнители и превръща кюстендилския регион в център за културно сътрудничество!

Балканската среща ще се проведе на 18 и 19 май от 14:00 ч. на стадиона в с. Слокощица, Община Кюстендил! Мястото, на което ще се състои събитието, е символично – не само защото продължава традицията на провеждания в продължение на десетки години събор в селото, но и защото мястото е ключово за трансгранично културно сътрудничество на Балканите. Събитието се организира с любезното съдействие на Община Кюстендил и Кметство Слокощица, а новото ръководство на Община Кюстендил в лицето на инж. Огнян Атанасов и Кметство Слокощица – в лицето на  Венера Илиева, обединяват сили, за да превърнат #кюстендилския регион в център за културно сътрудничество!

 „Община Кюстендил има огромна привилегия да е разположена изключително близо до няколко балкански държави и ние си поставяме амбициозна задача – да бъдем център за културно сътрудничество и да създадем условия за провеждане на инициативи в тази посока“, посочват организаторите.

„Балканска среща: Музика без граници“ 2024 ще бъде мост между хората от Балканите, традициите и бъдещето, а в събитието участие ще вземат над 10 популярни изпълнители от България, Сърбия и Македония, сред които: Тони Дачева, Симона Загорова и Лилия Семкова (България);

Мирослав Илич, Драган Коич – Кеба, Милица Милованович, Оркестърът на Миша Миятович (Сърбия);

Наум Петрески, Зуйца Лазова, Елена Велевска, Оркестърът на Мишел Трайковски (Македония) и други.Гостите на „Балканска среща: Музика без граници“ ще имат възможността да се насладят и на изпълненията на талантливите местни фолклорни групи, както и на прекрасните танцьори от Ансамбъл „Чинари“! Организатори на Балканска среща: „Музика без граници“: Община Кюстендил и Кметство Слокощица

Свързани новини

Осуетиха убийството на Зеленски

vesito

Безплатни представления на 14 април в Гоце Делчев и Мосомище

vesito

Чуваемост! Приемна на кмета на Петрич в село Кърналово

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.