“Цъфнало цвеке шарено”-демонстрация на автентични носии от цяла България в града-пазител на традициите-Разлог!

“Цъфнало цвеке шарено” – демонстрация на автентични носии от цяла България в града – пазител на традициите – Разлог!

Заповядайте на 15 юни (събота) в Патокова къща – Исторически музей – Разлог, за да се потопите в пъстроцветния свят на българския фолклор!
От 17:00 часа ви очаква вълнуваща среща с миналото, представена чрез демонстрация на над 15 автентични носии от различни краища на България. Ще се насладите на богата палитра от цветове, шевици и тъкани, събрани в частните колекции на Tanya Kirovska-Gramatikova, Диана Димова, д-р Сирхан Мустафов Serjo Mustisimo, Мирослав Димитров и Boris Rakladjiev. Към тях ще се присъединят и редки носии от фонда на Исторически музей – Разлог.

Ще бъде цветно и красиво – като истински цъфнали цветя ще са хубавите разложки моми, които ще облечем в тези безценни образци на българската старина. Ще чуете разкази за историята на носиите, за тъканите, от които са изработени, за символите на техните отделни детайли.
Събитието е безплатно и се организира от фондация Българските корени, с любезното съдействие на Община Разлог и Исторически музей – Разлог. Не пропускайте това пъстроцветно фолклорно пътешествие! Събитието е подходящо за семейно посещение с деца, а защо не и в комбинация с уикенд в красивия пирински град Разлог!

Свързани новини

Петрич има републикански шампион по самбо

vesito

Предстоящата сесия на ОбС пред провал заради Румен Томов!
Със 117 служители новата структура на община Благоевград влиза в сила от днес

vesito

Фирмата на комшията на полукмета Томов поканена да спечели 220 000 лв., за да ремонтира тротоарите настилки в общината

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.