Улица „Елин Пелин“ в Благоевград остава в кал

Управителят на фирмата „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД“ ЕООД не се отзова на покана, отправена от Община Благоевград, за да бъдат подписани документите за възобновяване на СМР по ул. „Елин Пелин“, намираща се в непосредствена близост до бул. „Св. св. Кирил и Методий“. Така, на практика към момента не е известно за какъв период от време тя ще остане в кал.
През юни 2021 г. обектът е спрян поради несъответствия на работните коти на бордюрите и входните площадки.
След намиране на проектно решение, фирмата строител беше поканена от Общината да подпише Акт 11, което на практика да позволи работен процес на място, но към момента документите не са парафирани.
Съгласно сключения договор, по време на предходното общинско ръководство, по ул. „Елин Пелин“ следва да бъдат изградени тротоарни настилки, улично осветление, както и да бъде положен асфалтова настилка.
„Очаквам от г-н Динков да подходи отговорно и коректно, за да може СМР да бъдат извършени качествено и в срок. Ще добавя, че на фирмата има преведен аванс още по времето на управление на предходния кмет Румен Томов“, коментира по време на пресконференция Илко Стоянов.
В случай че фирмата изпълнител не предприеме необходимите действия, договорът ще бъде прекратен.
*Снимка 1: Представители на Община Благоевград очакват представител на фирмата изпълнител да подпише документите

Свързани новини

ВОДИЦИ В БАНСКО

vesito

/Видео/ На тържествена сесия! Председателят на ОбС Андон Тодоров удостои посмъртно със званието “Почетен гражданин” на Благоевград доц. Атанас Дафинов, удостоиха бивши градоначалници на града с почетен знак

vesito

Виждали ли сте го? Издирват Борис Топузов от Добринище

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.