Улица „Елин Пелин“ в Благоевград остава в кал

Управителят на фирмата „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД“ ЕООД не се отзова на покана, отправена от Община Благоевград, за да бъдат подписани документите за възобновяване на СМР по ул. „Елин Пелин“, намираща се в непосредствена близост до бул. „Св. св. Кирил и Методий“. Така, на практика към момента не е известно за какъв период от време тя ще остане в кал.
През юни 2021 г. обектът е спрян поради несъответствия на работните коти на бордюрите и входните площадки.
След намиране на проектно решение, фирмата строител беше поканена от Общината да подпише Акт 11, което на практика да позволи работен процес на място, но към момента документите не са парафирани.
Съгласно сключения договор, по време на предходното общинско ръководство, по ул. „Елин Пелин“ следва да бъдат изградени тротоарни настилки, улично осветление, както и да бъде положен асфалтова настилка.
„Очаквам от г-н Динков да подходи отговорно и коректно, за да може СМР да бъдат извършени качествено и в срок. Ще добавя, че на фирмата има преведен аванс още по времето на управление на предходния кмет Румен Томов“, коментира по време на пресконференция Илко Стоянов.
В случай че фирмата изпълнител не предприеме необходимите действия, договорът ще бъде прекратен.
*Снимка 1: Представители на Община Благоевград очакват представител на фирмата изпълнител да подпише документите

Свързани новини

Спират движението по част от граничните пунктове!

vesito

Преподаватели от НСА представиха възможностите за обучение пред ученици от Благоевград

vesito

Неврокопският митрополит Серафим освети новия линеен ускорител за лъчетерапия в СБАЛО „Св. Мина“. Кметът Илко Стоянов пожела по-малко пациенти

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.