Търсят 11 съдебни медиатори в Благоевград

Обявиха конкурс за съдебни медиатори. В Окръжен съд – Благоевград щатните места са 11. Броят им е определен от Съдийската колегия на ВСС. Срокът за подаване на молби от кандидатите е до 26 април, гласи заповед на административния ръководител на ОС – Благоевград Димитър Узунов. Подборът на медиаторите ще се извърши на два етапа – писмен изпит и устно събеседване. Писменото препитване е на 10 май, а събеседването ще се проведе от 27 до 31 май.

Към заявлението се прилагат следните документи:
1. автобиография, подписана от кандидата

2. копие от документи, удостоверяващи обстоятелствата по чл. 8, ал. 1 от Закона за медиацията. Кандидатите трябва да не са осъждани, да са завършили успешно курс на обучение за медиатор, да не са били лишавани от свобода, да има разрешение за дългосрочно или постоянно пребиваване в България, ако кандидатът е чужд гражданин. Естествено, че е е нужно да имат диплома за завършено висше образование по специалността „Право”, като завършилите висше образование в чуждестранно висше учебно заведение представят диплома, легализирана и призната от МОН и приравнена към шестобалната система.

Свързани новини

Атанас Янчовичин е Будител на годината на Банско за 2023

vesito

Mиле Китич идва за голям концерт в София

vesito

За пореден път Банско е домакин на най-големият джаз фестивал у нас

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.