Тъжна вест! Началникът на реанимация в МБАЛ – Благоевград д-р Л. Димитров почина 2 дни преди да навърши 62 г.

Началникът на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ – Благоевград д-р Любомир Димитров почина след тежко заболяване два дни преди да навърши 62 години, на 14 октомври. Лекарят е страдал от онкологично заболяване, от което се оперирал преди няколко години и след като се възстановил, продължил да упражнява професията си.

Д-р Димитров беше на работа и по време на ковидната пандемия, въпреки че колегите му се стараеха да го щадят и предпазят да не се зарази. Шефът на реанимация премина през много тежък професионален момент преди 4 месеца, когато 31-годишна жена почина по време на планирано секцио на операционната маса в благоевградската болница заедно с нероденото бебе. По време на анестезията, преди да започне операцията на 17 юни, става нещо, което бързо довежда до екзитус на пациентката. Анестезиолог тогава е д-р Любомир Димитров. По случая е предприето разследване на Окръжна прокуратура и паралелна проверка на ИА „Медицински надзор“.

В началото на септември бяха огласени резултатите от проверката, според които причина за смъртта на младата жена е задушаване поради грешка в интубирането. От констатациите на агенцията става ясно, че пациентката е била интубирана два пъти, и двата пъти неуспешно. След първата интубация се появяват съмнения, че тръбата не е поставена правилно. Пациентката е екстубирана /събудена/. Започват действия за повторна интубация, няколко минути след която пациентката умира въпреки извършени множество реанимационни действия.

В доклада на патолога пише, че интубационната тръба се намира във фаринкса и хранопровода. Непосредствена причина за смъртта е механичната асфиксия поради неправилно поставена интубационна тръба. Смъртта на млада жена трудно се приема дори и от опитни лекари с дългогодишна практика и рутина като д-р Димитров и най-вероятно това му се е отразило. В последно време състоянието му започнало да се влошава и бил приет в отделението по реанимация, където вчера е починал.

Професионалната кариера на д-р Димитров преминава изцяло в интензивното отделение, на което става завеждащ преди 11 г., като преди това за кратко е шеф на спешно-приемно отделение на болницата.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Кандидатът за народен представител д-р Димитър Димитров: БСП има история и е национално отговорна партия

vesito

Топжурналистът Божидар Стоилов: В Благоевград вече не търсят месията. Този, който да ни извади от 30-годишното блато на партизанщината в политиката
Край новия кмет „лъснаха“ познати от преди физиономии, само че пребоядисали се набързо, коментира журналистът

vesito

Община Благоевград асфалтира неравности по обходния път Благоевград – Симитли

vesito

3 коментара

Марио 12.10.2021 20:45 at 20:45

Невероятен човек и невероятно семейство.
Семеиство за пример ! Никога не е отказал помощ и винаги е съдействал с връзки и контакти на съседи.
Тежка загуба на един истински отдаден доктор- истински мъжкар !
При него нямаше излишни приказки и излишни коментари,когато трябваше да подаде ръка винаги го правеше инкогнито.
Мъж за пример! Почивай в мир чичо Любо,такива мъже като него никога не умират!

2

0
Отговори
Аз 12.10.2021 22:27 at 22:27

Е как е починал на 14 като днес сме 12

0

0
Отговори
Васил 13.10.2021 20:42 at 20:42

Бог да го прости! Прекрасен човек! На него и няколко негови колеги дължа живота си!

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.