Тежък конфликт! Ще остане ли минерална вода за благоевградчани, ще има ли градска баня?
Преди малко повече от година Атанас Камбитов даде изявление, че вода има да се захранят още 10 обекта, а какво става сега?

Благоевградският бизнесмен и общински съветник Христо Ковачки отвърна на удара на собственика на хотел „Езерец“ Румен Калайджиев, който поиска от общината да бъде отнето разрешителното за водоползване на минерална вода с мотив, че многократно надвишава дебита във взетата на концесия градска баня.

Христо Ковачки изпрати писмо с искане до кмета Румен Томов и председателя на ОбС Андон Тодоров. Той моли с оглед на осигуряването на непрекъснато водоснабдяване с минерална вода на градската „Хигиенна баня“, да се извърши цялостна проверка относно законността на издаденото разрешение за водовземане на минерална вода издадено от Община Благоевград в полза на „Езерец“ ЕООД. В тази връзка да се извърши и цялостна проверка относно законността на процедурата по изграждането на водопровода захранващ хотел „Езерец“ с минерална вода.
Ето какво пише още в част от писмото:

„ С уведомление вх. № 69-00-1222 от 31.12.2018 г. до Община Благоевград сме сезирали общинските органи за значително намаляване на дебита на подаваната минерално вода и пълното и спиране в периода от 20.12.2018 г. до 31.12.2018 г., както и значително намаляване на температурата на подаваната минерална вода в посочения период. Посочените промени в количеството и качеството на подаваната към стопанисвания от дружеството обект минерална вода, както и пълното и спиране в определени периоди от време, бе причина за недоволство и породи напрежение в обществеността в гр. Благоевград, тъй като на практика гражданите бяха в невъзможност да ползват услугите на градската „Хигиенна баня“.

Повторно с жалба вх. № 69-00-1 от 02.01.2019 г. адресирана до Община Благоевград сме уведомили общинските органи, че са извършени незаконни според нас действия, в резултат на което до стопанисвания от дружеството обект: сграда на Хигиенна баня № 1 – публична общинска собственост е прекъснато водоснабдяването с минерална вода“.

Свързани новини

Директорът на СУ „Св. Паисий Хилендарски” – с. Микрево г-жа Лиляна Велкова отпразнува 60-годишния си юбилей

vesito

Община Гоце Делчев организира заключителна пресконференция по европейски проект

vesito

Инцидент в заведение в Благоевград: Жена падна по стълби и пострада

vesito

1 коментар

Виолета 29.01.2020 11:46 at 11:46

Ти да видиш!

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.