С „първа копка“ днес бе дадено начало за изграждането на нов православен храм в Сандански

С благословията на Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, днес кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, представител на фирмата – изпълнител и председателят на Общински съвет – Сандански направиха символична „първа копка“ за изграждането на нов православен храм „Събор на Св. Архангел Михаил” в жилищен комплекс „Спартак“.
Новият храм ще бъде двуетажен, като на втория етаж ще бъде разположена камбанарията.
Конструкцията на сградата, проектирана безвъзмездно от арх. Тюлеков, е монолитна стоманобетонна, с разгъната застроена площ от 869 кв. м., а всички вътрешни мазилки ще се изпълнят така, че да позволяват стенопис.
Капацитетът на новата църква ще бъде до 200 човека.
Цялата площ около храма ще бъде облагородена и озеленена, като е изграден и паркинг за 32 автомобила. Урбанизираната територия на сградите и съоръженията ще бъде подсигурена с достъпна среда за всички миряни.
Последният изграден храм в град Сандански е храм „Свети Георги Победоносец“, построен през 1951 г. и осветен през 1952 г., преди повече от 70 години, което е показателно за важността и значението на съграждането на новия храм, който ще събира под своя купол миряни от град Сандански, жилищен комплекс „Спартак“ и региона.
Вярата да ни обединява, както до сега и скоро, отново заедно, да пристъпим прага на съградената църква „Събор на Св. Архангел Михаил“.
Може да бъде изображение с 4 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 6 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души, дайс и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души, тълпа и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с ‎3 души и ‎текст, който гласи '‎رA CAT община сандански‎'‎‎

Свързани новини

Над 80 участници бягаха в първия крос в градска среда в Благоевград “За 1”, организиран от Община Благоевград

vesito

Готови за протест! Голяма част от ансамбъл „Пирин“ търсят помощ, вижте защо…
С писмо до председателя Андон Тодоров и съветниците застават зад хореографа си Мирослав Димитров и диригента Стоимен Добрев

vesito

Спират водата на улици в Гоце Делчев

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.