Съветниците в ОбС Благоевград се обединиха, храм на пазара ще има, както и паркинг

След дълги дебати съветниците в ОбС-Благоевград се обединиха и решиха да се изгради нов православен храм на пазара, както и паркинг.

От общината в Благоевград поискаха от общинските съветници да отменят решението си свързано с изграждането на паркинг и това предизвика изказвания на много съветници.

Кирил Илиев от ПП ГЕРБ предложи да бъдат отменени две решения от 31 януари и 26 ноември като посочи много аргументи и цитира папка с различни документи. Той  също така призова паркингът да бъде общински, а не на църквата, за да не се случи така, че в даден момент там да бъде поставена бариера и да не може да се полазва свободно от гражданите и гостите на Благоевград.

Албина Анева пък изтъкна, че е допусната правна грешка по отношение на изискванията в Закона за устройство на територията. Д-р Владимир Таковски отбеляза, че презумпцията е пазарът да бъде колкото се може по-близо до центъра на града.   Той поиска да бъдат представени по-описателни планове на проекта, защото така е трудно да се добие пространствена представа за нещата.

След гласуване двете спорни решения бяха отменени и бе дадена „зелена светлина” за започване на изграждането на църква в района на пазара в Благоевград, както и на мястото да има паркинг.

По време на днешната сесия съветниците гласуваха освобождаването от наем от 1 декември до 31 януари на търговски площи за заведения, фитнес и спортни зали. Дългогодишни наематели на общински жилища ще имат право да си закупят жилищата по новия ред, и отговарят на изискванията 6 години да са били в това жилище.

Свързани новини

От последните минути! Откриха малкия Мехмед от Якоруда

bilyana

Гърция затвори границите си за туристи

vesito

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Благоевградска област

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.