Стойчо Баненски: Създадени са условия за спорт за всяко дете в Банско

 

Работим в интерес на всички, не политизирайте! – апелира кметът на Банско Стойчо Баненски.
След публикация в една от социалните мрежи, която внушава впечатление, че децата от Банско не получават достъп за тренировки на ски пистите, последвалите гневни реакции и опити ситуацията да се използва с конюнктурни и политически цели, кметът свика спешно работно съвещание на общинското ръководство с представители на концесионера на ски зоната „Юлен“ АД и ръководството на Ски клуб „Банско“.
На срещата при кмета Баненски бе изяснено, че проблемът е организационен и вече е бил дискутиран от пряко заинтересованите. С посредничеството на Общината, за пореден път бяха уточнени правилата за тренировъчния процес в ски зоната на местните и на други отбори от страната. Тези правила важат за всички ски клубове и във всички зимни курорти в България, утвърдени са от БФСки и се налагат поради липсата на достатъчна снежна покривка.
Бях избран за кмет, защото съм надпартиен и обещах да защитавам интересите на всички, категоричен бе Стойчо Баненски. Той заяви, че няма да допусне политизиране на общинската дейност и трупане на дивиденти на гърба на банскалии от хора с користни цели.
На срещата при кмета стана ясно, че претенциите на Ски клуб „Банско“ са безпочвени, защото досега този клуб не е подавал заявки за тренировки. Например, днес, на 6 януари, на пистите над Банско тренират четири външни отбора при предварително заявен график.
Всяко дете на Банско има и ще има условия за спорт и отдих. Няма да толерирам някой да опитва да играе съмнителната роля на загрижен гражданин, без реално да има основание за тревога, подчерта Баненски. Той се ангажира, в случай на необходимост, чрез Общината да осигури сутрешния транспорт на децата от Банско за тренировките от 7.00 до 9.30 часа.

Свързани новини

Вълшебен Мелник събира гости от цяла България на „Златен грозд“

vesito

ВрИД кмет на община Сатовча с поздравителен адрес по случай Деня на народните будители

vesito

Броени часове остават до началото на XIII-я Фестивал на традиционните хора „На армане с тъпане“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.