Стипендии за деца и младежи с изявени дарби в община Дупница

Преди дни  бе проведено заседание на Комисията по стипендиите, на което бяха определени талантливите деца и младежи от Община Дупница, които ще вземат финансово стимулиране от последната сесия за 2023 г., съгласно Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от община Дупница.

В категория „Наука и техника“ наградена е Дария Таушанска за отличното си представяне на национални и международни състезания по математика. Димана Стоянова е отличена в категория „Изкуство и култура“ за високите си постижения в областта на изобразителното изкуство. За отличията си на национални и международни турнири по таекуондо, в категория „Спорт“ награден е Йордан Терзийски.

Първата за 2024 г. сесия, на която децата и младежите ще могат да кандидатстват за стипендии и финансово стимулиране, е през месец май. Заявления, желаещите ще могат да подават от 1 до 30 април включително.

Свързани новини

Представиха фотоизложба по повод 111 години свободен Гоце Делчев

vesito

ВАС върна за ново разглеждане дело за АМ „Струма“

vesito

По-високи възнаграждения за работещите в детските ясли в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.