Слънчево утро в Благоевград, температурите – до 23 градуса

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в северозападната половина от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. В Северозападна България ще има и гръмотевична дейност, и условия за градушки. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса.

Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, преди обяд в Източна България – от югоизток.  Максималните температури ще са предимно между 22 и 27 градуса.

В Благоевград ще бъде предимно слънчево. Облаци ще нахлуят в следобедните часове. Температурите ще са между 11 и 23 градуса.

Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за май.

И в петък повече слънце ще има сутринта. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Източна България и планинските райони, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад и в Дунавската равнина временно ще се усили до умерен. Температурите ще останат без съществена промяна.

В събота през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Вятърът отново ще е от юг-югозапад. Ще бъде и по-топло, максималните температури навсякъде ще са над 25 градуса. По-късно през деня над планинските райони ще се развие конвективна облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Свързани новини

Великденско настроение в община Струмяни

vesito

Концерт-спектакъл и церемония по награждаване се състояха в Благоевград по повод Международния ден на ромите

vesito

Кметът на Сатовча д-р Арбен Мименов с поздрав за Новата 2024 година

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.