След мача, който накара света да притихне: Какво се случва с Кристиан Ериксен?

Звездата на Дания – Кристиан Ериксен е в стабилно състояние. Футболистът е приет в болница в Копенхаген, посочва Gong.bg

Двубоят между Дания и Финландия от UEFA EURO 2020 бе прекъснат, след като Ериксен колабира на терена и уплаши всички фенове на живо и пред екраните. Инцидентът се случи в края на първата част.

На звездата на Интер са направени изследвания, за да бъде установена точната причина за проблема му. Главният лекар в Сърдечния център на болницата Rigshospitalet, в която е Ериксен – Йеспер Киерсгаард говори пред медиите и обясни по-подробно случилото се с футболиста.

„Ще направим ултразвуково сканиране на сърцето му, за да разберем какви са проблемите му. Може да става дума за инфаркт, вентрикуларна тахиаритмия или коронарна артериална болест на сърцето. Не е характерно за 29-годишен човек да бъде изложен на риск от сърдечен арест, особено в такава спортна форма като неговата“, заяви лекарят, цитиран от tv2lorry.dk.

„Въпреки това има примери за спортисти, които получават кръвни съсиреци. Подобни могат да бъдат предизвикани от тежко физическо натоварване. В този случай обаче ще има болка в гърдите или друг вид дискомфорт. Ще трябва да задържим Ериксен няколко дни в болницата, за да направим изследвания. Определено мисля, че ще живее, след като сърцето му е будно при преживян сърдечен арест“, допълни още Киерсгаард.

Междувременно футболната общност коментира и огромната заслуга на капитана на Дания – Симон Кяер, който бе човекът, притичал се пръв на помощ на съотборника си Ериксен, преди лекарския екип на терена, проверявайки дали не е глътнал езика си, както и дали позицията на тялото му е правилна, за да може да диша. Световните медии отбелязват, че бързата и адекватна намеса на Кяер се е оказала ключова за спасяването на живота на футболиста.

След това той събра отбора около Ериксен, за да не позволи на камерите да снимат случващото се на терена, а по-късно, заедно с Каспер Шмайхел отиде да успокои и да даде кураж на жената на звездата в датския отбор.

Феновете на Финландия, пък, които бяха на първите редове до инцидента, дадоха финландския флаг, за да може Ериксен да бъде изнесен от терена.

сн:БТА

 

Свързани новини

ВМРО-Сандански единодушно подкрепи Атанас Стоянов за кмет

vesito

Откриха труп на мъж, заклан и с отрязан полов орган

vesito

Лошо: Инфекциозно отделение на МБАЛ – Благоевград пълно с Ковид пациенти

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.