АФЕРА в Белодробната болница: Медици се лекували от Ковид и получавали заплати

Медици от белодробната болница в Благоевград са се водили хоспитализирани с коронавирус в същото здравно заведение и едновременно с това са получавали заплати и бонуси. Това е установила проверка на Здравната каса.

Става въпрос за 23-ма души от 36 работещи в бившия Тубдиспансер. Те били настанени в COVID отделението по различно време миналата година и за всеки един касата е плащала стойността на клиничната пътека. Констатирано било, че има мнимо лечение на фиктивни болни, някои пациенти с белодробни заболявания били с непълна документация и здравните им досиета липсват снимки и други изследвания.

Лекарка от друг град е разчитала снимки дистанционно и не е идвала в болницата, пише „24 часа“.

Преди дни полиция и прокуратура влезе в здравното заведение и иззе компютърна техника и документация по досъдебно производство, свързано с безстопанственост, но няма още повдигнати обвинения.

„Случаи на медици, които лежат с коронавирус в болница и в същото време помагат на колегите си при лечението на други болни, бяха показвани по медиите като героични. Не виждам защо това да не е ставало и при нас. Получих констативния протокол на Здравната каса. Очаквам да ни наложат някакви наказания, твърдят, че са намерили някакви нарушения, ние ще обжалваме в съда. Досега сме имали няколко дела с касата и сме ги печелили“, каза управителят д-р Петър Георгиев и отказа повече коментар.

Категоричен е обаче, че ако се стигне до прекратяване на договор с касата за някои от клиничните пътеки, болницата върви към закриване.

 

Свързани новини

Влак премаза мъж легнал на релсите на гарата

vesito

Концертът на Хилда Казасян и Плевенската филхармония ще се проведе в Дома на културата – Сандански

vesito

Времето днес, прогноза за вторник, 2 май

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.